preskoči na sadržaj
VIJESTI

KUHAČOM PO SVIJETU - KINA

Kuhačom po svijetu novi je projekt naše škole koji su osmislili pedagoginja Nikolina Kraljević i knjižničar Stjepan Segarić s ciljem upoznavanja učenika predmetne nastave s drugim kulturama svijeta učenjem o njihovoj povijesti i kulturi kroz mirise i okuse.

Projekt je zamišljen kroz četiri radionice.

Prva radionica održala sa prošlog četvrtka. Uz pomoć pedagoginje i svoje razrednice Leane Tudorović, učiteljice povijesti u našoj školi, strastvene ljubiteljice kineske povijeti, kulture i kuhinje, peti je razred uživao u kineskoj kuhinji.

Radionica je počela sa kratkim upoznavanjem sa kineskom kuhinjom, njenim zakonitostima i posebnostima. Naučili smo zašto je samo kineski čaj pravi čaj, zašto Kinezi jedu štapićima i zašto baš rižu. 

Od desetak različitih kuhinja, mi smo odabrali kantonsku i spremili u woku, posebnoj kineskoj zdjeli za prženje piletinu mariniranu u kurkumi s povrćem i kikirikijem u soya umaku. Naravno, uz to smo poslužili i rižu.

Nakon što su male vrijedne ruke odradile svaku fazu pripreme tog ukusnog jela, zasluženo su sjeli uživati u njemu, savladavši kao od šale tehniku upotrebe štapića. 

Radionicu smo završili čitajući poruke iz "kolačića sudbine" koji je neizostavni detalj kineskog obroka.

Dok nestrpljivo čekamo sljedeću radionicu, klikom na sljedeći link možete vidjeti kako smo se zabavljali.

http://www.os-igkovacic-lisaneostrovicke.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=59




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Leana Tudorović   datum: 20. 3. 2022.

Vijesti

KUHAČOM PO SVIJETU - KINA

Kuhačom po svijetu novi je projekt naše škole koji su osmislili pedagoginja Nikolina Kraljević i knjižničar Stjepan Segarić s ciljem upoznavanja učenika predmetne nastave s drugim kulturama svijeta učenjem o njihovoj povijesti i kulturi kroz mirise i okuse.

Projekt je zamišljen kroz četiri radionice.

Prva radionica održala sa prošlog četvrtka. Uz pomoć pedagoginje i svoje razrednice Leane Tudorović, učiteljice povijesti u našoj školi, strastvene ljubiteljice kineske povijeti, kulture i kuhinje, peti je razred uživao u kineskoj kuhinji.

Radionica je počela sa kratkim upoznavanjem sa kineskom kuhinjom, njenim zakonitostima i posebnostima. Naučili smo zašto je samo kineski čaj pravi čaj, zašto Kinezi jedu štapićima i zašto baš rižu. 

Od desetak različitih kuhinja, mi smo odabrali kantonsku i spremili u woku, posebnoj kineskoj zdjeli za prženje piletinu mariniranu u kurkumi s povrćem i kikirikijem u soya umaku. Naravno, uz to smo poslužili i rižu.

Nakon što su male vrijedne ruke odradile svaku fazu pripreme tog ukusnog jela, zasluženo su sjeli uživati u njemu, savladavši kao od šale tehniku upotrebe štapića. 

Radionicu smo završili čitajući poruke iz "kolačića sudbine" koji je neizostavni detalj kineskog obroka.

Dok nestrpljivo čekamo sljedeću radionicu, klikom na sljedeći link možete vidjeti kako smo se zabavljali.

http://www.os-igkovacic-lisaneostrovicke.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=59




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Leana Tudorović   datum: 20. 3. 2022.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisni linkovi


Tražilica




preskoči na navigaciju